REDNA VADBA:

Namenjena je fantom in dekletom od 10. leta starosti dalje.Treningi potekajo skozi vse leto. Med časom pouka v popldanskem času, ob sobotah dopoldan. V času počitnic pa treningi potekajo zjutraj. Ura treningov se prilagaja na letni čas-dolžini dneva in temperaturam.Veslači trenirajo v različnih starostnih kategorijah, kjer jim trenerji in vaditelji pripravljajo njim ustrezne treninge ter pogostost treningov-od 2x do 7x na teden. Veslači se redno udeležujejo regat in tekmovanj na regijski, državni in mednarodni-svetovni ravni.


 

REKREACIJA:

Rekreativno veslanje:

Namenjeno je vsem, ki so nekoč aktivno veslali ali tistim, ki jih veslanje veseli za popestritev vsakdana. Vadeči lahko vadijo samostojno ali pod vodstvom trenerjev. Za treninge uporabljajo telovadnico-fitnes, veslarno in zunanje športno igrišče, trening pa zaključijo z veslanjem na vodi.Urnik rekreativnih veslačev je prilagojen vadbi rednim veslačem. Najpogosteje se trenira v večernih urah, po 20.00h.

Rekreativna vadba:

Vadba namenjena tistim, ki si želijo trenirati le v fitnesu, na ergometrih, vendar se ne poslužujejo samega veslanja. Urnik rekreativne vadbe je prilagojen rednim veslačem.


 

ŠTUDENTSKO VESLANJE:

Namenjeno študentom veslačem, ki po navadi trenirajo ob vikendih ter počitnicah. Veslajo lahko redno ali rekreativno. Tudi študentje se lahko udeležijo vseh tekmovanj, ki so zanje primerna.


 

CICI VESLANJE:

Tečaj je namenjen našim najmlajšim. Otroci od 5. Leta dalje se bodo preko igre, športa in zabave naučili osnov veslanja. Tečaji potekajo ob sobotah dopoldan, v mescu aprilu, maju. Staršem pri vpisu dveh otrok v tečaj veslanja nudimo 20% popust.


 

POLETNA ŠOLA VESLANJA:

Tečaj se prične tisti dan, ko se pouk konča ;) . Namenjen je vsem otrokom od 8. leta starosti, ki želijo preživeti čas poletnih počitnic športno in v družbi prijateljev. Treningi potekajo dopoldan, 3x-5x na teden. Tečaj se zaključi s tradicionalnim Veslaškim krstom.


 

PŠKA - POLETNI ŠPORTNI KAMP ARGO:

Prave počitnice so takrat, ko greš na morje, kadar ni dolgčas, ko je prava družba, smeh in najpomembnejše-zabava ob športu!

NE, NIKAMOR NI TREBA POTOVATI!

Za vse to, bo tudi letos organiziran POLETNI ŠPORTNI KAMP v veslaškem klubu Argo.Namenjen je otrokom, mladostnikom od osmega do štirinajstega leta starosti. Družimo se v 2 terminih, od ponedeljka do petka.

 P R O G R A M  PŠKA  V K L J U Č U J E :

• 5-dnevno celodnevno varstvo od 7.30 do 15.30

• Kosilo, osvežilne pijače, zaključni piknik

• Koriščenje športnih rekvizitov (razen koles)

• Začetni ali nadaljevalni tečaj veslanja ter vodenje drugih športnih aktivnosti (plavanje, kolesarjenje, športne igre; nogomet, košarka, odbojka, badminton, plesi ) Dodatni popust pri vpisu dveh otrok v družini ali vpisu v več izmen.


 

 

VESLAŠKI KAMP:

Vsako leto, v avgustu, organiziramo tudi večdnevni veslaški kamp, po navadi v Bohinju. Tam veslači čez dan opravijo več zaporednih, zahtevnejših treningov in tako v družbi prijateljev preživijo aktivne počitnice v prečudoviti naravi Bohinjskega jezera. Veslaški kamp je primeren za tiste, ki so že zmožni samostojno preveslati določeno dolžino.


 

 

 

VESLANJE  NA OŠ:

Povzetek projekta
Program se na šoli izvaja 6 tednov, v katerih učenci pri urah športne vzgoje opravijo 12 ur vadbe in 5 ur veslanja v čolnu v veslaškem klubu v dopolnilnem programu (interesna dejavnost) v času veslaške sezone.
Ciljna skupina so učenci od 6.-9. razreda.
Strokovna izpeljava: program vodijo strokovno usposobljeni trenerji ter vaditelji veslaškega kluba Argo.

Cilji programa
1. Spoznati veslaški šport kot najtrofejnejši šport v času samostojne Slovenije.
2. Razvijati funkcionalne telesne sposobnosti učencev z veslanjem.
3. Povečati telesno vzdržljivost in moč rok, ramenskega obroča, nog in hrbta.
4. Odpravljanje negativnih posledic sodobnega načina življenja (nepravilna telesna drža 
in prekomerna telesna teža).
5. Omogočiti učencem nadzorovano aerobno vadbo zimskem času.
6. Na podlagi testiranj, ugotoviti potencialno nadarjenost posameznika za veslaški šport.
7. Usmeriti učence v veslaški šport.


 

 

 

JESENSKI TEČAJI VESLANJA ZA OŠ:

V sodelovanju z izolskimi osnovnimi šolami, se učenci 5. razredov vsako leto udeležijo tedenskega programa veslanja-šole v naravi. Seznanijo se z osnovnimi veščinami veslaškega športa. Namesto tradicionalnega učenja v klopeh, učenci preživijo dopoldneve v naravi, na morju, v telovadnici in veslarni, pod strokovnim vodstvom trenerjev in budnim učesom učiteljic.


 

TEČAJI ZA ODRASLE V PRIPRAVI